Fastnettet dør ikke – ikke rigtigt

Ganske vist er virksomheder i stor grad skiftet til mobiltelefon som i øvrigt er langt de fleste medarbejderes foretrukne valg.

Fastnettelefoni er stadig vigtig i digitale arbejdspladser

Derudover har Covid-19 på den ene side afgjort rykket ved den enkelte medarbejders digitale arbejdsplads, hvor brug af online møder har erstattet fastnetopkald og i noget omfang endda mobilopkald. På den anden side så medførte Covid-19 også at mange virksomheder – frivilligt eller tvunget af omstændighederne – fik taget skridtet ift. anskaffelse nødvendige Teams licenser fra Microsoft, der nu danner grundlag for at medarbejdere kan ringe – ikke blot til en anden pc – men til eksterne fastnet- og mobilnumre fra deres pc.

Selvom faldet i anvendelsen af fastnettet har været markant over de seneste 20 år, så er der stadig et større årligt forbrug af fastnettet på over 1 mia. samtaleminutter mht. indlands- og udlandstrafik.  Så virksomheder har fortsat behov for fastnettelefoni til understøttelse af den enkelte medarbejders digitale arbejdsplads.

Fortsat behov for fastnet til kontaktcentre

Virksomheder har ligeledes fortsat et behov for bylinjer bl.a. til understøttelse af kunderejsen i forbindelse med kundeservice og kontaktcentre, hvor telefoni fortsat er den væsentligste kanal, om end at live-chat og chatbots vinder større og større indpas. 

Understøttelse af fastnet vil være baseret på SIP-trunks, da ISDN-nettet er ved at lukke og da det er et spørgsmål om tid før resten at kobbernettet lukker ned - ift. analoge linjer, som det netop er sket i Norge.

Hvad skal man som virksomhed være opmærksom på?

Men virksomhedernes behov har ændret sig markant måske med en potentiel reduktion ift. antal kanaler på helt op imod 80-90%.

 

Det er derfor vigtigt, at virksomheder og organisationer

  • opstiller scenarier for hvorledes fastnettelefoni på sigt understøttes

  • eventuelt får foretaget trafikmålinger ift. det nuværende behov for fastnettelefoni/talekanaler, som er udgangspunktet for en tilpasset kapacitet - og ikke mindst en tilpasset økonomi

  • tager højde for, at behovet for at reducere kapaciteten af linjer/talekanaler ift. fastnettelefoni rent faktisk kan gennemføres ved at den pågældende teleaftale giver mulighed for at de kan skaleres i nedadgående retning

 

Tag kontakt til en af vores to partnere Søren W. Schou elle Jesper Haumann, hvis du har spørgsmål eller behov for at Salamon&Company assisterer din virksomhed

Søren W. Schou

Partner og konsulent

Kontakt:
Mail
soren@salamon.dk
Telefon +45 20924824

Jesper Haumann

Jesper Haumann

Partner og konsulent

Kontakt:
Mail
jesper@salamon.dk
Telefon +45 26122155

Jesper Haumann

Jesper Haumann er en meget erfaren konsulent, der har arbejdet med rådgivning om kommunikationsløsninger i mere end 20 år hos konsulenthusene Devoteam og Netplan.

Han har specialiseret sig i kontaktcenterløsninger i forhold til kunderejsen og telefoni på den digitale arbejdsplads.

Kontaktcenterløsninger er under konstant forandring, og Jespers indsigt i markedet samt hans erfaring fra kundeprojekter (både i private og offentlige virksomheder) gør ham til en værdifuld rådgiver for kunderne. Jesper har særlige kompetencer til at identificere kundens forretningsmæssige behov og udfordringer og omsætte dem til operationelle strategier i forhold til løsninger og marked.

https://www.salamon.dk/jesper-haumann
Forrige
Forrige

Cloudbaseret kontaktcenter

Næste
Næste

Project Contract Management